Rzemieślnicza piekarnia – gwarancja jakości

Rzemieślnicza piekarnia – gwarancja jakości

Pod tym adresem dowiesz się wszystkiego o tradycyjnej piekarni Kraków

Pieczywo to jeden z głównych składników naszej diety. Jemy go naprawdę wiele, zatem najlepiej, kiedy będzie on najlepszego gatunku. Nic zatem dziwnego, że produkowane przemysłowo wypieki tracą ostatnio klientów – bywają niesmaczne, zaś po paru dniach są już niezdatne do spożycia. Na polskim rynku ostatnio coraz częściej spotkać można natomiast chleby wypiekane klasycznymi sposobami i pozbawione syntetycznych dodatków zwiększających ich trwałość. Czemu warto je kupować? Jak one powstają? Jak funkcjonuje tradycyjna piekarnia?

Co znajdziemy w tradycyjnej piekarni?

Jak łatwo się domyśleć, tradycyjna piekarnia w Krakowie czy innych dużych miastach swoją działalność opiera na tradycyjnych wypiekach. Zwykle są produkowane na zakwasie, jednak łatwo znaleźć także wypieki drożdżowe. Poza tym miłośnicy rzemieślniczych piekarni często sięgają po chleby, które w ostatnich dekadach zniknęły ze sklepów – na przykład obwarzanki. Tradycyjne pieczywo zawiera często też najróżniejsze ziarna oraz suszone owoce.

Dobre strony pieczywa z tradycyjnej piekarni

Źródłem popularności tradycyjnego chleba okazuje się zwłaszcza jego aromat – jeśli o to chodzi plasuje się dużo wyżej niż chleby przemysłowe. Atutem takiego chleba okazuje się również charakterystyczna dla niego różnorodność – wśród setek gatunków wszyscy ludzie kupią wyroby dostosowane do swoich oczekiwań. Nie sposób nie wspomnieć również o tym, iż wypieki, które oferuje rzemieślnicza piekarnia są znacznie zdrowsze, bowiem nie zawierają niebezpiecznych dla naszego organizmu chemicznych domieszek.

Dane:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]