Niezastąpiony na wydarzeniach plenerowych – namiot cateringowy

Niezastąpiony na wydarzeniach plenerowych – namiot cateringowy

Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu eventów odbywających się w plenerze. Jak zbudowane są nowoczesne namioty cateringowe i dlaczego warto w nie zainwestować?

Namiot cateringowy – dla wydarzeń w plenerze

Namiot cateringowy jest często wykorzystywany przez firmy organizujące różnego rodzaju eventy na świeżym powietrzu – bankiety, złote gody, wesela, a także targi. Konstrukcje tego typu znajdą zastosowanie zawsze wtedy, gdy na wydarzeniu pojawiają się potrawy, np. przystawki, napoje czy zimny bufet. Namioty cateringowe pozwalają na zachowanie przez długi czas świeżości serwowanych dań, a także ochraniają je przed światłem słonecznym i oddziaływaniem innych negatywnych czynników zewnętrznych. W sprzedaży można znaleźć namioty cateringowe szerokie na 3 do 8 metrów oraz długie na 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać między konstrukcjami o różnym kształcie i kolorystyce. Namioty cateringowe można też zestawiać ze sobą lub personalizować, komponując konstrukcje dopasowane do indywidualnych potrzeb.

Namiot cateringowy – trwała budowa

Przyjęcia i wesela na świeżym powietrzu są coraz bardziej popularne, nic więc dziwnego, iż rośnie liczba osób, które poszukują obszernych i trwałych namiotów cateringowych wytworzonych z wytrzymałych materiałów. Namiot cateringowy chroni gości przed złą pogodą – przed opadami, intensywnym promieniowaniem słonecznym czy wiatrem. Obecne w sprzedaży namioty cateringowe cechują się mocną budową i wytrzymują nawet intensywne podmuchy wiatru. Nowoczesne namioty tego typu zostały także wyposażone w systemy usprawniające cyrkulację powietrza wewnątrz namiotu, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i poprawia komfort gości. Innym udogodnieniem jest też system skupiający ciepło w namiocie, co jest szczególnie ważne w chłodne miesiące.